Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Δελτιο τύπου για την πορεία των θεμάτων με τον βιολογικό Λαυρίου


ΑΠΟ



Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής με την επωνυμία:

«ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ»

Πανόραμα Θορικού, Δήμος Λαυρεωτικής

ΤΘ 8501 ΤΚ 19001

Υπευθ. Επικοινωνίας: Νικηφόρος Φρατζέσκος      Τηλ: 6944305137

                                    Μάριος Ναυπλιώτης           Τηλ: 6945285939

                                                              

 Πανόραμα, 1/8/2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Διευκρινήσεις σχετικά με τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για τη σωστή λειτουργία  του βιολογικού Λαυρίου.



Μετά την επιστολή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και η οποία κατατέθηκε στο Δήμο Λαυρεωτικής στις 6/6/2012 και τις απαντήσεις που λάβαμε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Διοικούσας επιτροπής της Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΤΗΛ κο Νικόλαο Αντωνίου και στελεχών της Δημοτικής επιχείρησης.

          Κατ’ αρχήν θέλουμε να εκφράσουμε της ευχαριστίες μας για τη φιλοξενία που μας πρόσφεραν και την ενημέρωση που μας έκαναν για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδος του Βιολογικού δείχνοντας μας και από κοντά τις εγκαταστάσεις.

         Συνοψίζοντας τα θέματα στα οποία συμφωνήθηκε να υλοποιηθούν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του Βιολογικού αλλά και να εδραιωθεί το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

1.    Περιορισμό των βυτιοφόρων που αδειάζουν βοθρολύματα μόνο σ’ αυτά που προέρχονται από το Δήμο Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, διενεργώντας λεπτομερή έλεγχο στα προσκομιζόμενα Δελτία Αποστολής ως προς το περιεχόμενο και την προέλευση.

2.    Δέσμευση εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΕΥΑΤΗΛ για την τοποθέτηση ειδικών στομίων κατά την εκκένωση των βυτιοφόρων οχημάτων ώστε να μην εκπέμπεται δυσοσμία η οποία ταλαιπωρεί τους οικισμούς μας.

3.    Προσθήκη συστήματος απόσμησης σε όλες τις φάσεις επεξεργασίας των λημμάτων για περαιτέρω περιορισμό της δυσοσμίας.

4.    Παροχή δυνατότητας λήψης δειγμάτων από τα φρεάτια σε μέρες και ώρες επιλογής της Ομοσπονδίας με παρουσία εκπροσώπου της Διοίκησης του βιολογικού και εξέταση των δειγμάτων από πιστοποιημένα εργαστήρια της επιλογής μας.  Το κόστος του εργαστηρίου θα αναλαμβάνεται από τη ΔΕΥΑΤΗΛ.

5.    Δυνατότητα επίσκεψης μας στις εγκαταστάσεις του βιολογικού με εξειδικευμένα άτομα για ανταλλαγή απόψεων για τη συντήρηση και γενικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

6.    Ανάληψη από μέρος του Δήμου Λαυρεωτικής της πρωτοβουλίας για τη διενέργεια άμεσων συζητήσεων με τη ΔΕΗ και DOW προκειμένου να διευκρινισθούν οι τρόποι λειτουργίας των βιολογικών μονάδων που διαθέτουν.



Μετά από πολύ πρόσφατη επαφή εκπροσώπου της ομοσπονδίας με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤΗΛ κο Νικόλαο Αντωνίου διαπιστώσαμε ότι πράγματι ξεκίνησε η υλοποίηση των ως άνω συμφωνηθέντων.  Θεωρούμε ότι η έναρξη υλοποίησης των πιο πάνω δεσμεύσεων αποτελεί σημαντικό βήμα και σίγουρα είναι δείγμα εποικοδομητικής συνεργασίας. 



Εάν στην πορεία διαπιστωθεί κάτι διαφορετικό από τα συμφωνηθέντα θα ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους διότι εκ των βασικών μελημάτων της Ομοσπονδίας είναι η συνεχής ενασχόληση και παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας του βιολογικού Λαυρίου.   

          



Για τη Διοικούσα Επιτροπή

της Ομοσπονδίας





                    -ο-                                                              -ο-

               Πρόεδρος                                                Γραμματέας





 Νικηφόρος  Φρατζέσκος                      Θεμιστοκλής  Μακαντάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου