Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Εξελίξεις στα αιτήματα μας σχετικά με τον ν. 4014/11


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Πανόραμα 01/10/2012


Η Ομοσπονδία παραλιακών εξωραϊστικών και εκπολιτιστικών συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής στα πλαίσια του αγώνα που δίνει για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων των περιοχών μας σχετικά με τα πρόστιμα του Ν 4014/2011, ενημερώνει πρωτίστως τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της Βουλής.

Η ανταπόκριση τους είναι άμεση και σε θετική για τα αιτήματά μας κατεύθυνση . Ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με την βουλευτή Αττικής κα Εύη Χριστοφιλοπούλου έστειλε αναφορά στο ΥΠΕΚΑ και εξέδωσε δελτίο τύπου, που αναρτώνται παρακάτω, σχετικά με την προώθηση των αιτημάτων μας.


Για την Ομοσπονδία


      ο  πρόεδρος                                             ο  γραμματέας  


Νικηφόρος  Φρατζέσκος                    Θεμιστοκλής Μακαντάσης


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εύη Χριστοφιλοπούλου


Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Περιφέρεια Αττικής

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2012



Δελτίο Τύπου



Εύη Χριστοφιλοπούλου:


«Ειδική αντιμετώπιση των περιοχών που βρίσκονται υπό ένταξη στο σχέδιο πόλης στο πλαίσιο του ν. 4014/2011»


Τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές για τις οποίες οι διαδικασίες ένταξης στο σχέδιο πόλεως έχουν προχωρήσει σημαντικά, διαφοροποιούνται στην πράξη από τα υπόλοιπα αυθαίρετα καθώς θεμελιώνεται δικαιολογημένη προσδοκία των ιδιοκτήτων τους για πλήρη νομιμοποίηση και ένταξη στον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό. Πρόκειται ιδίως για τις περιπτώσεις που έχει εγκριθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) ή η Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και βρίσκονται πλέον στο στάδιο της πολεοδομικής μελέτης.
Για τις ως άνω περιπτώσεις ανακύπτει ανάγκη διαφορετικής, ευνοϊκότερης μεταχείρισής τους, όσον αφορά τα οφειλόμενα σύμφωνα με τον ν. 4014/2011 ποσά για την προσωρινή τακτοποίησή τους, μέχρι την ολοκλήρωση της ένταξης στο ρυμοτομικό σχέδιο. 

Για το σοβαρό αυτό θέμα η βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διαβιβάζοντας σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής και συναφές υπόμνημα της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής, ζητώντας συγχρόνως να ενημερωθεί για τη νομοθετική πρωτοβουλία και τις διοικητικές ενέργειες που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Βουλευτής Αττικής
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: Ειδική αντιμετώπιση στο πλαίσιο του ν. 4014/2011 των περιοχών που βρίσκονται υπό ένταξη στο σχέδιο πόλης, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και βρίσκονται στο στάδιο της πολεοδομικής μελέτης.
Σας διαβιβάζουμε πρόταση της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και την υπ’ αριθ. 3/2012 ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαυρεωτικής σχετικά με την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης ώστε να εξασφαλιστεί ειδική αντιμετώπιση ως προς τα οφειλόμενα πρόστιμα του ν. 4014/2011 εκείνων των περιοχών που βρίσκονται υπό ένταξη στο σχέδιο πόλης, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και βρίσκονται στο στάδιο της πολεοδομικής μελέτης, και σας παρακαλούμε  να μας ενημερώσετε για την νομοθετική πρωτοβουλία και τις διοικητικές ενέργειες που προτίθεστε να λάβετε για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
   Η βουλευτής

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σελ.1+7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου